Timočki Omladinski Centar je započeo relizaciju lokalne kampanje “NIJE Timočki!” u okviru projekta “Građansko društvo protiv nasilja 2.0”. Kampanja uključuje deset organizacija građanskog društva iz Beograda, Novog Sada, Novog Bečeja, Negotina, Zaječara, Bora, Jagodine i Niša, čiji su predstavnici obučeni za realizaciju no/low budget on-line kampanja protiv onih vrsta nasilja koje su ove organizacije prepoznale u svojim lokalnim sredinama. Glavni cilj projekta je kreiranje online platforme www.supergradjanin.com, a lokalne kampanje se sprovode u cilju mapiranja prepoznatih vidova nasilja u navedenim gradovima.

Interaktivna on-line platforma pruža mogućnost građanima Zaječara i okoline da brzo i efikasno sami učestvuju u mapiranju, evidentiranju i prijavi slučajeva nasilja jednostavnim postavljanjem fotografija, video zapisa ili pisanih poruka na facebook stranici „NIJE Timočki“ ili na twitter nalogu @NIJETimočki ili haš tagu #SuperGradjanin.

Nasilje je moguće prijaviti i slanjem poruke na prijava@supergradjanin.com ili popunjavanjem formulara.

“Građansko društvo protiv nasilja 2.0” je projekat regionalnog Centra za nove komunikacije Dokukino iz Beograda, a finansiran je od strane USAID-a preko Instituta za održive zajednice (ISC).