DSC_0173.jpgTOC je i ove godine u saradnji sa Omladinom JAZAS-a Zaječar, Zavodom za javno zdravlje Zaječar, Kancelarijom za mlade Grada Zaječara i Crvenim Krstom Zaječar obeležio  1.decembar svetski dan borbe protiv side.  U okviru regionalne kampanje toga dana na zaječarskom trgu volonteri su delili zdravstveno edukativni materijal i kondome, razgovarali sa prolaznicima o HIV/sidi i drugim temama koje se tiču reproduktivnog zdravlja mladih. U mobilnoj jedinici TOC-a doktor i medicinski tehničar ZZJZ Zaječar testirali su zainteresovane građane na HIV, brzim testovima.

Akcija „ Karavan testiranja“  koja promoviše DPST ( dobrovoljno, poverljivo savetovanje i testiranje) nastavak je kampanje „ Ako reskiraš, bolje da se testiraš – Bolje da znaš“ koja se sprovodi na nacionalnom nivou u organizaciji Ministarstva zdravlja Republike Srbije i njihovih partnera.  U okviru ove akcije, a u saradnji sa Zavodima za javno zdravlje Zaječar urađeno je testiranje u sledećim gradovima Timočke Krajine:

  • 29.11.2011.godine u Boru – testiralo se 12 osoba.
  • 01.12.2011.godine u Zaječaru – testiralo se 27 osoba
  • 02.12.2011.godine u Boljevcu – testiralo se 8 osoba.
  • 05.12.2011.godine u Kladovu – testiralo se 9 osoba.

Pored Zaječara 1.decembar je obeležen i u drugim gradovima Timočke Krajine u saradnji sa partnerima iz Bora, Boljevca, Knjaževca, Kladova, Sokobanje, Negotina i Majdanpeka. Decembarska kampanja 2011. trajala je od 29.11. do 26. 12.

Fotografije možete pogledati u galeriji.